”Man kan virkelig se, når man lykkes”

Kampen om de mest talentfulde kandidater har aldrig været hårdere end nu. Det samme gælder kravene til Cecilie Hamp. Som Research Consultant hos Hansen Toft er det nemlig hende og hendes kolleger, der skal finde kandidaterne, vække deres nysgerrighed og hjælpe både dem og virksomhederne godt igennem processen.

Med en Master i Human Ressource Management fra CBS gik Cecilie Hamp i 2019 direkte ind i en stilling som Talent Acquisition Partner hos forretningskæden Specsavers, der blandt andet står bag optikerkæden Louis Nielsen i Danmark. Og hun var egentlig overbevist om, at hun altid skulle arbejde internt med rekruttering af talenter og kandidater.

Fra intern til ekstern headhunting

Men da muligheden kom for at blive en del af Hansen Tofts team af Research Consultants, tog Cecilie chancen, og efter halvandet år med fuldt tryk på et stadigt mere travlt jobmarked har hun absolut ikke fortrudt.

”Det er interaktionen med mennesker og det at finde det rette match mellem de menneskers kompetencer og ønsker samt virksomhedernes krav og kriterier, der driver mig. Man kan virkelig se, når man lykkes. Samtidig får jeg opbygget et kæmpe netværk og en rigtig stor viden om mange forskellige brancher, som jeg ikke fik på samme måde, da jeg sad med intern rekruttering,” forklarer hun.

Tillid, fleksibilitet og frihed

Cecilie sætter stor pris på, at hun er blevet en del af en organisation, der med hendes egne ord har ”en vis størrelse.”

”Hansen Toft er en meget professionelt drevet arbejdsplads, som er fyldt med en masse viden og med mennesker, som har en stor passion og et enormt stort drive. Det passer mig virkelig godt. Og så er det dejligt, at organisationen er så stor, at vi har opbygget Danmarks største research-afdeling. Det betyder, at jeg har masser af kolleger at sparre med, både i Aarhus, Kolding og København,” siger hun.

Cecilie sidder selv på Hansen Tofts kontor i København men tager ofte turen til Aarhus og Kolding for netop at dyrke både de personlige og de professionelle relationer til kollegerne.

”Jeg har en stor grad af fleksibilitet og frihed. Generelt er der tiltro til, at jeg selv dribler med mine opgaver, og samtidig er der gode muligheder for sparring med kollegerne; både researchere og konsulenter,” fortæller hun.

Et godt ry i markedet

Cecilies opgaver som Research Consultant spænder vidt. Lige fra samarbejdet med Hansen Tofts egne konsulenter og med kunderne om at identificere virksomhedernes udfordringer og dermed den profil, de er på jagt efter, over annoncering og søgning efter kandidater til den første kontakt og den faste dialog hele vejen igennem processen.

”Det har aldrig været sværere at være researcher, fordi der er så stor rift om kandidaterne med størst potentiale. Men det er også fedt, fordi det stiller ekstra høje krav til mig, mine forberedelser og min evne til at få mennesker i tale. Til gengæld kan jeg mærke, at man er rigtig godt hjulpet, når man henvender sig til nogen på vegne af Hansen Toft. Vi er kendt for at have en professionel og ordentlig tilgang til både kunder og kandidater og har generelt et godt ry i markedet,” fastslår hun.

Gode karrieremuligheder

Med sine 28 år har Cecilie stadig størstedelen af sin egen karriere foran sig. Og netop karrieren var yderligere en af årsagerne til, at hun valgte Hansen Toft som arbejdsplads.

”Jeg har hverken kæreste eller børn endnu, så jeg har muligheden for virkelig at prioritere mit arbejde. Jeg vil bare lære, lære, lære, og derfor investerer jeg også meget af mig selv i det. Også på den måde er Hansen Toft et godt sted at være, fordi der er interne karrierespor og mulighed for at udvikle sig,” fortæller hun.

Når Cecilie lukker computeren (for det gør hun faktisk, når hun holder fri), bruger hun masser af tid sammen med sin familie. Og så er hun tidligere elitedanser og med egne ord en ”kæmpe sportsidiot.” Det skal der nemlig også være plads til, understreger hun. Nu er det dog primært cykelsporten, hun har kastet sin kærlighed på, og hun kan næsten ikke vente til Tour de France kommer til Danmark til sommer. 

”Jeg får også energi af andet end arbejde. Derfor prioriterer jeg i høj grad at kunne lukke min computer og rent faktisk holde fri. Jeg er heller ikke sådan en, der tjekker mail på telefonen hvert 10. minut. Det første år, jeg var hos Hansen Toft, havde jeg faktisk slet ikke min arbejdsmail på min telefon.”