Hansen Toft ønsker kunder, kandidater, samarbejdspartnere og venner af huset en glædelig jul og et godt nytår!

18. december 2023
//

Af Karl Kristian Hansen, CEO, Hansen Toft

Endnu et turbulent år i verden omkring os lakker mod enden. Et år, der ganske som de foregående har været præget af begivenheder uden for vores umiddelbare kontrol, og i nogle tilfælde, uden for vores fatteevne. Tænk på krigen i Mellemøsten, og de stadigt mere tydelige konsekvenser af den globale opvarmning for blot at nævne et par stykker.

Verden er af lave, skrev jeg i sidste års julehilsen. Det er den stadig, og vi er nødt til at erkende, at det bliver den nok ved med at være. Den ene krise afløser den næste katastrofe, og ingen kan forudsige, hvad der venter om det næste skarpe hjørne. Derfor er den usikkerhed, som mange virksomheder oplever i både forsyningskæder og på internationale markeder, snarere reglen end undtagelsen. Usikkerhed er den nye normalitet.

I skrivende stund trodser store dele af dansk erhvervsliv stadig alle odds. Beskæftigelsen er rekordhøj, og mange ordrebøger bugner fortsat. Hos Hansen Toft har vi også haft endnu et godt år. Vores aktiviteter og omsætning ligger på niveau med de seneste par år, hvilket betyder, at vi også i 2023 ender med at besætte cirka 300 lederstillinger, heraf 125 på C-level.

Vi har styrket vores team i København markant med yderligere tre konsulenter, og til maj flytter vi til nye, større lokaler. I Aarhus flytter vi også, men det er tilbage til de kontorer, som i de seneste måneder har gennemgået en længe tiltrængt renovering og modernisering. Det bliver godt. Samtidig har vi udvidet vores internationale headhunter-virksomhed, Lense & Lumen, med nye partnere i Tjekkiet og Polen, så vi blandt andet i endnu højere grad kan imødekomme vores kunders behov for ansættelser til deres internationale datterselskaber.

Og alt imens vi glæder os over det, er der desværre også tegn på, at vi er i, eller på vej ind i, en recession. Endnu en usikkerhed. Endnu en omstændighed uden for vores umiddelbare kontrol.

Hvilket bringer mig videre til det budskab, eller den overvejelse, jeg gerne vil efterlade dig med, når julefreden sænker sig. Det er den tid på året, hvor vi for alvor har fokus på de nære relationer. På familien og gode venner. Det er her, vi finder ro, og det er her, vi henter energi til endnu et nyt, kaotisk år. Og hvorfor? Fordi det er noget, vi i høj grad selv kan kontrollere. De nære relationer. De mennesker, der er tættest på os, kan for en stund få os til at glemme alt det, vi ikke har indflydelse på. Måske kan vi tage den tanke med os tilbage til arbejdet efter nytår.

Betyder det så, at vi ikke skal bekymre os om krig, klimaforandringer og andre katastrofer? Selvfølgelig ikke! Men hvad nu, hvis vi på arbejdet fokuserer lidt mere på det, vi kan kontrollere, påvirke og præge i stedet for at blive lammet af tankerne om alt det, vi alligevel ikke kan gøre noget ved. Hvis vi gør lidt mere ud af at pleje relationerne til kollegerne, at glæde os over de små begivenheder på kontoret og den daglige kontakt med kunder og samarbejdspartnere. Hvis vi bliver bedre til det, virker de store udfordringer måske knap så lammende, selvom de naturligvis stadig er alvorlige. Det var bare en tanke …

Rigtig glædelig jul og godt nytår fra alle os hos Hansen Toft.

Lignende blogindlæg