10 apps, der kan øge din produktivitet

28. januar 2015
//

En lang liste af to-do’s, og alt for lidt tid. Projekter der skal afsluttes, deadlines der skal overholdes, kolleger og ansatte der skal koordineres med, møder der skal deltages i – og en bunke af mails som bare vokser. Heldigvis er der masser af apps derude som hjælper dig med at være mere produktiv og organiseret. Spørgsmålet er imidlertid, og de virkelig har den ønskede effekt.

Vi ånder lettede op, lige så snart vi hører om en app, som kan få vores hektiske hverdag til at se mere overskuelig ud. Fluks bliver app’en downloadet, og så går der liiiige et kvarter med at justere indstillingerne, og så en time med at lære programmet at kende og integrere det i dit (og måske dine kollegers) workflow.  Lidt en irriterende omgang, men besværet værd – det giver jo mening i det lange løb. Eller gør det?

For hvornår har du sidst kigget dine apps igennem på din computer, din tablet eller din telefon, og spurgt dig selv, om de rent faktisk tjener deres formål? Har de gjort livet lettere for dig i løbet af den sidste måned, eller ligger de blot og giver dig dårlig samvittighed, fordi du ikke rigtig har integreret dem i din hverdag?

Inden du læser videre, så udfordrer jeg dig til at kaste dig ud i den øvelse: tjek dine apps, og giv dig selv lov til at være kritisk overfor deres gevinst. Overvej, om du har de rigtige i brug – og om du overhovedet har brug for dem til at starte med.

Derefter kan du læse videre med rent bord. Vi har nemlig samlet en liste af 10 apps, som du kunne overveje at bruge i din hverdag. Måske er hele listen gammel nyt for dig. Måske er der et par nye, der vil gøre dit liv lettere. Under alle omstændigheder, håber jeg at du vælger din nye apps med omhu – og rydder op blandt de gamle med ildhu.

Evernote

http://evernote.com

(iOS/Android/Windows/OSX)

I de seneste år er Evernote for alvor blevet en must-have. App’en går ud på at hjælpe dig med at samle, skabe, gemme og organisere information, for derefter at have adgang til den fra stortset hvor som helst. Du kan arkivere dokumenter, skrive noter, indtale tanker, gemme hele hjemmesider til senere brug – og meget mere. Labels og en omfattende søgefunktion lader dig finde alt hvad du tidligere har arkiveret i løbet af et par sekunder. Det bedste ved det hele? Den er gratis! Du kan dog gå efter et ”Premium” medlemskab hvis du vil have endnu mere avancerede funktioner.

Dropbox

http://www.dropbox.com/

(iOS/Android/Windows/OSX)

Alternativer: OneDrive, Google Drive, Spideroak

Den herskende konge af cloud-tjenester. Dropbox hjælper dig med at opbevare dine vigtige dokumenter i en mappe, som derefter automatisk synkroniseres og krypteres på Dropboxs servere. Du kan også let dele dokumenter med kolleger  ved at sende dem et link, som blot kræver et simpelt klik. Når du først har inkorporeret Dropbox i dit daglige arbejde, er det umuligt at vende tilbage.

Onereceipt

http://www.onereceipt.com

(iOS/Windows/OSX)

Kvitteringer kan være et mareridt: når de ikke forsvinder helt af sig selv, ligger de mast i pungen, eller krøllet sammen i bunden af din taske. Den digitale slags er ikke meget bedre: de fylder i din indbakke eller forbliver rundt omkring på hjemmesiderne. Onereceipt sætter en stopper for det. App’en hjælper dig ved enten at scanne dine kvitteringer med din telefons kamera, eller at videresende din digitale kvittering via mail, for så at gemme dem et sikkert sted. På app’en kan man også tagge, søge og endda organisere forbrug.

Wunderlist

http://www.wunderlist.com

(iOS/Android/Windows/OSX)

Wunderlist er den ultimative to-do liste, fordi den kombinerer de bedste elementer fra andre to-do lister i én lettilgængelig pakke: til rådighed på alle platforme, super brugerflade, nem at anvende, kan tilpasses, cloud-synkroniseret. Du kan endda synkronisere den med din kalender. Den tilbyder også nogle af de bedste funktioner til fagfolk: muligheden for at give opgaver til andre, og et indbygget chat-system til at bevare kommunikationen vedrørende en opgaves fremgang.

Logmein

http://secure.logmein.com

(iOS/Android/Windows/OSX)

Alternativer: Teamviewer

Nogle gange har du bare brug for adgang til en anden enhed. Måske fordi du glemte at gemme et af dine dokumenter i cloud’en inden du tog på arbejde, eller du skal hjælpe en kollega med et problem på deres computer, eller måske skal du bare bruge lige netop dét program, som du ikke har på din nuværende enhed. Logmein giver dig fjernadgang til dine enheder, uanset hvor du er. Den fungerer bedst på en tablet, men lige om lidt virker den også på din mobil!

Lastpass

http://www.lastpass.com

(iOS/Android/Windows/OSX)

Alternativer: 1password, Keepass

Det kan være ret slemt at glemme sit kodeord. At blive hacket, fordi man brugte et simpelt kodeord eller det samme kodeord på adskillige hjemmesider er endnu værre. Heldigvis løser tjenester som Lastpass begge den slags problemer. Du kan generere (eller gemme) kodeord og bevare dem fuldstændigt krypterede på din cloud-drive. Det er rimelig heftigt for en hacker at gætte et 28-tegns tilfældigt sat sammen kodeord, og ekstremt belejligt for dig kun at skulle huske dit master kodeord, for at få adgang til resten af dem.

Mailbox

(iOS/Android/OSX)

Mailbox er rimelig revolutionerende når det kommer til at håndtere din mails. Med blot et par klik kan du hurtigt organisere din indbakke, og virkelig fokusere på de mails, som kræver din øjeblikkelige opmærksomhed. Hvis noget kan vente, så kan du bruge og tilpasse ”snooze”-funktionen, og mailen vil dukke op igen, når du er klar til at tage dig af den. En utrolig effektiv to-do liste, bygget direkte ind i din indbakke

* Denne app eksisterer ikke længere.

Goodreader

http://www.goodiware.com

(iOS)

Android-, Windows- og Mac-brugere bøvler ikke generelt med at åbne dokumenter. iOS-brugere til gengæld? Det er en helt anden historie – med mindre du bruger Goodreader. Mashable beskrev det som ”en Swiss Army Knife of awesome”. Med god grund. Den åbner stort set hvad som helst, og den gør det hurtigt. Office dokumenter, al slags tekst filer og manualer, PDF’er, e-bøger, osv. Du kan også bruge den til at annotere eller underskrive PDF-filer – hvilket gør den oplagt, når man skal sende et dokument med noter og refleksioner vedhæftet retur, eller underskrive og videresende en kontrakt på blot et par sekunder.

Hootsuite

http://hootsuite.com

(iOS/Android)

Alternativer: Tweetdeck

Antallet af sociale medier platforme stiger konstant, og det bliver sværere at holde styr på dem alle. I stedet for at bruge flere apps, eller åbne adskillige apps i et væk, så brug Hootsuite. Du kan forbinde alle dine sociale medier profiler til Hootsuite, og dermed poste og læse fra adskillige kilder på én gang. Analyser og planlagte opdateringer er også inkorporerede, sådan at du kan administrere dine opdateringer, og se hvor godt de klarer sig. Og så er det ikke begrænset til sociale medier – du kan også tilføje RSS og Atom Feeds for at holde dig opdateret på nyheder.

Freedom

http://www.macfreedom.com

(Android/Windows/OSX)

Hvor mange timer har du brugt på Youtube eller Facebook, når du i virkeligheden skulle have arbejdet? Garanteret for mange, ikk? Freedom er løsningen på dine online overspringshandlinger. Den gør én simpel ting, men den gør den rigtig godt: deaktiverer internettet i en begrænset periode. Skal du bare have læst en rapport i løbet af den næste time? Så sæt Freedom til 60 minutter, og du får det gjort. Det lyder måske lidt ekstremt, men der er altså en grund til at steder som the New York Times, The Economist, Forbes og Slate har taget app’en til sig – den gør dig faktisk mere produktiv.

Hvad siger du til det? Har du en favorit produktivitetsapp, du vil tilføje listen?

Lignende blogindlæg